ПрАТ "Ельворті Груп"

Код за ЄДРПОУ: 35720494
Телефон: (0522 ) 35-83-00
e-mail: 35720494@elvortygroup.prat.ua
Юридична адреса: 25002, Кіровоградська, Кіровоград, вул.Орджонікідзе, 7, офіс 106
 

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА
Адресати:
Керівництву та засновникам Приватного акціонерного товариства "Ельворті Груп"
Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку

Нами проведено аудит фінансової звітності Приватного акціонерного товариства "Ельворті Груп" (далі Товариство), код 35720494, яка складається з балансу станом на 31 грудня 2012року, звіту про фінансові результати за 2012рік, звіту про рух грошових коштів за 2012рік, звіту про власний капітал за 2012рік та приміток до річної фінансової звітності за 2012рік станом на звітну дату, що додаються до звіту, а також стислого викладу суттєвих облікових оцінок (далі - фінансова звітність).
Фінансова звітність складена у відповідності до вимог національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку (далі - П(С)БО).
Приватне акціонерне товариство "Ельворті Груп" перейменоване із Закритого акціонерного товариства "Ельворті Груп", зареєстрованого Виконавчим комітетом Кіровоградської міської Ради 28 лютого 2008 року, реєстраційний № 1 444 102 0000 005688. У звітному періоді відбулася перереєстрація у відповідності до вимог чинного законодавства, в зв'язку з чим Товариству надано Виписку з Єдиного Державного Реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Серія ААВ №133857 від 28.05.2012року.
Адреса Товариства: м. Кіровоград вул. Орджонікідзе, 7, офіс 106.

Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність
Управлінський персонал несе відповідальність за складання цієї звітності у відповідності до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 №996-IV (зі змінами та доповненнями), національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку (зі змінами та доповненнями), та за такий внутрішній контроль, який управлінський персонал вважає потрібним для того, щоб забезпечити складання фінансової звітності, яка не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки.

Відповідальність аудитора
Нашою відповідальністю є висловлення думки щодо цієї фінансової звітності на основі результатів аудиту. Нами проведено аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і їх розкриття у фінансовій звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання суб'єктом господарювання фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам. Аудит включає також оцінку відповідності використаної облікової політики, прийнятність облікових оцінок, зроблених управлінським персоналом, та оцінку загального подання ним фінансових звітів.
Ми вважаємо, що отримали достатні та достовірні аудиторські докази для висловлення нашої думки.

Висловлення думки
На нашу думку, фінансова звітність Товариства станом на 31.12.2012року складена відповідно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 N996-XIV (зі змінами та доповненнями), та надає достовірну та справедливу інформацію про активи, пасиви та фінансовий стан ПрАТ "Ельворті Груп" станом на 31.12.2012року.

Звіт щодо вимог інших законодавчих актів

Додаткова інформація згідно вимог Рішення державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №1360 від 29.09.2011 року.

1. Відповідність вартості чистих активів (а, саме, частині третій статті 155 Цивільного кодексу України).
На підставі складеної звітності була розрахована вартість чистих активів Товариства станом на 31.12.2012року (додаток №1 до аудиторського висновку). Розмір розрахованих чистих активів Товариства по даним балансу значно перевищує розмір наявного статутного капіталу, що відповідає частині третій статті 155 Цивільного кодексу України.

2. Невідповідність між фінансовою звітністю, що підлягала аудиту та іншою інформацією, що розкривається Товариством та подається до комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Інша інформація, що розкривається Товариством та подається до комісії з цінних паперів та фондового ринку, не відрізняється від інформації, наданої для проведення аудиту.

3. Виконання значних правочинів (10 і більше відсотків вартості активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності) відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства").
Статутом Товариства в новій редакції обумовлено прийняття рішень про вчинення значних правочинів у наступній послідовності:
- Прийняття рішення про вчинення значних правочинів у випадках, якщо ринкова вартість майна або послуг, що є його предметом, становить до 10% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Товариства, входить до компетенції Виконавчого органу - Генерального директора Товариства;
- Прийняття рішення про вчинення значних правочинів у випадках, якщо ринкова вартість майна або послуг, що є його предметом, становить від 10% до 25% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Товариства, входить до компетенції Контролюючого органу - Наглядової Ради Товариства;
- Прийняття рішення про вчинення значних правочинів у випадках, якщо ринкова вартість майна або послуг, що є його предметом, становить від 25% до 50% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Товариства, входить до компетенції Вищого органу - Загальних зборів акціонерів (приймається простою більшістю голосів);
- Прийняття рішення про вчинення значних правочинів у випадках, якщо ринкова вартість майна або послуг, що є його предметом, становить більше 50% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Товариства, входить до компетенції Вищого органу - Загальних зборів акціонерів (приймається більш ніж 50% голосів акціонерів від їх загальної кількості).
Аудитору невідомо про операції, які підпадали б під категорію значних правочинів.

4. Стан корпоративного управління (у тому числі, стану внутрішнього аудиту відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства").
Статутом Товариства передбачено корпоративне управління на Товаристві, але його стан аудитор не може визначити через обмеження інформації.
Внутрішній аудит в схемі корпоративного управління передбачено. Функції контролю та проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства покладено на Ревізійну комісію (Ревізора), яка обирається загальними зборами акціонерів. Але оцінити ефективність роботи у аудитора немає змоги.

5. Ідентифікація та оцінка аудитором ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства.
На основі здійснених процедур, ми дійшли висновків, що ризики суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства мінімальні.

6. Розкриття інформації щодо дій, як відбулися протягом звітного року та можуть вплинути на фінансово-господарський стан емітента та призвести до значної зміни вартості цінних паперів, визначених частиною першою статті 41 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок".
Проаналізувавши усю надану інформацію, аудитор вважає, що в поточному році не було здійснено дій, які можуть вплинути на фінансово-господарський стан та призвести до значної зміни вартості цінних паперів даного Товариства.

Додаткова інформація згідно вимог Рішення державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №1528 від 19.12.2006 року.

1. Розкриття інформації за видами активів відповідно до П(С)БО:
Станом на 31.12.2012року загальні активи Товариства в порівнянні з даними на початок 2012року зросли на 38% і відповідно дорівнюють 36 021тис.грн. Зростання відбулося в основному за рахунок збільшення іншої поточної дебіторської заборгованості.
1.1. Необоротні активи. Станом на 31.12.2012року в балансі Товариства вартість необоротних активів дорівнює 16 245тис.грн. та складається з залишкової вартості нематеріальних активів у сумі 20тис.грн., залишкової вартості основних засобів у сумі 90тис.грн. та інших фінансових інвестицій у сумі 16 135тис.грн.
Нематеріальні активи та основні засоби обліковуються у валюті балансу по первісній вартості придбання. Амортизація нараховується прямолінійним методом, що відповідає Наказу про облікову політику.
На нашу думку, ступінь розкриття інформації про нематеріальні активи та основні засоби і їх класифікацію подано в фінансовій звітності достовірно та повно відповідно до встановлених вимог П(С)БО №7 "Основні засоби", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27.04.2000 року № 92 та П(С)БО №8 "Нематеріальні активи", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18.10.1999 року № 242, а також прийнятій обліковій політиці.
Придбані фінансові інвестиції класифіковані, як інші довгострокові фінансові інвестиції на Підставі Наказу і складаються з акцій, інвестиційних сертифікатів і частки в статутному капіталі іншого підприємства. Найбільшу питому вагу у складі фінансових інвестицій складають акції (99,7%). Угоди по купівлі-продажу акцій укладаються на позабіржовому фондовому ринку.
Обліковою політикою та пунктами 8 та 9 П(С)БО № 12 "Фінансові інвестиції", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2000року № 91, передбачено облік інших довгострокових фінансових інвестицій по справедливій вартості або по їх собівартості з урахуванням зменшення корисності інвестиції.
Товариство продовжує обліковувати фінансові інвестиції по фактичній собівартості придбання, тому що немає можливості визначити справедливу вартість фінансових інвестицій через те, що акції, які були придбані, належать приватним акціонерним товариствам, тому вони не знаходяться у вільному продажу, тобто на фондових біржах їх котирування відсутні. Розрахунок зменшення корисності інвестицій Товариство не дату балансу не здійснювало. Але, враховуючи, що дані інвестиції від пов'язаних товариств, крім того отримані дивіденди на ці акції, і те, що аудитор зібрав додаткові докази (у вигляді фінансової звітності цих підприємств), можна вважати, що вартість акцій не зменшилася.
1.2. Дебіторська заборгованість. Станом на 31.12.2012року у балансі Товариства обліковується дебіторська заборгованість у розмірі 19 765тис.грн. та складається з дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги за чистою реалізаційною вартістю у сумі 325тис.грн. та іншої поточної дебіторської заборгованості у сумі 19 440тис.грн.
Данні аналітичного обліку повною мірою відповідають даним синтетичного обліку. На підставі отриманих аудитором доказів, можна зробити висновок про реальність та достовірність дебіторської заборгованості.
Нарахування резерву сумнівних боргів не передбачено обліковою політикою Товариства і фактично вони не нараховуються. Ми провели додаткові процедури щодо доцільності нарахування резервів, на основі яких дійшли висновку, що на балансі Товариства заборгованість, по якій здійснюється несвоєчасна оплата має невисоку питому вагу, тому можна вважати, що нарахування резервів сумнівних боргів є недоцільним.
Інформація про дебіторську заборгованість, що подана у фінансовій звітності Товариства, розкрита у відповідності до вимог П(С)БО №10 "Дебіторська заборгованість", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 08.10.1999 року № 237.
1.3. Грошові кошти. Станом на 31.12.2012року на балансі Товариства обліковуються грошові кошти та їх еквіваленти в національній валюті у сумі 11тис.грн.
Інформація про рух грошових коштів у фінансовій звітності Товариства розкрита відповідно до норм П(С)БО №4 "Звіт про рух грошових коштів", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 року № 87.

2. Розкриття інформації про зобов'язання відповідно до П(С)БО:
Станом на 31.12.2012року загальні зобов`язання Товариства зросли, до рівня 3тис. грн., тобто на 50%, і складаються з поточних зобов'язань за розрахунками з оплати праці у сумі 1тис.грн. та інших поточних зобов'язань у сумі 2тис.грн.
Кредиторська заборгованість, по якій минув строк позовної давності, на балансі Товариства відсутня. Зібраних аудиторських доказів достатньо, щоб стверджувати про реальність розміру кредиторської заборгованості.
На думку аудитора, розкриття інформації за видами зобов`язань, відображених у звітності, їх визнання, облік та оцінка не повною мірою відповідають встановленим вимогам П(С)БО №11 "Зобов'язання", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.01.2000р. №20.

3. Розкриття інформації про власний капітал відповідно до П(С)БО:
Станом на 31.12.2012року загальний розмір власного капіталу складає 36 018тис.грн., з яких:
- статутний капітал складає 644тис.грн.,
- нерозподілений прибуток складає 35 374тис.грн.
Статутний капітал розподілений на 64 425 (Шістдесят чотири тисячі чотириста двадцять п'ять) штук простих іменних акцій номінальною вартістю 10грн. (Десять), на загальну суму 644 250 (Шістсот сорок чотири тисячі двісті п'ятдесят) гривень. - Свідоцтво про реєстрацію випуску акцій №2/11/1/08 від 15 лютого 2008року, видане Державною Комісією з цінних паперів та фондового ринку. Форма випуску - бездокументарна.
Усі акції, що складають статутний капітал, сплачені в повному обсязі.
Станом на дату балансу розмір статутного капіталу, відображеного в фінансовій звітності Товариства за 2012рік, відповідає розміру, зазначеному у чинному Статуті Товариства, затвердженому Протоколом Річних загальних зборів акціонерів ЗАТ "Ельворті Груп" №5 від 06 квітня 2012року та зареєстрованому Виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради, про що 22.05.2012року зроблено реєстраційний запис № 1 444 105 0005 005688.
Нерозподілений прибуток складається з прибутку, накопиченого в минулих звітних періодах та збільшеного на суму прибутку поточного періоду.
На нашу думку, розкриття інформації в балансі Товариства про власний капітал - його структура, розмір та призначення визначено правильно та адекватно в повній мірі відповідає вимогам П(С)БО №5 "Звіт про власний капітал", затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 року № 87.

4. Розкриття інформації щодо обсягу чистого прибутку.
Згідно фінансової звітності Товариства, протягом 2012року отримано чистий доход (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) у сумі 69тис.грн., інші фінансові доходи у сумі 9 983ти.грн. (дивіденди отримані) та інші доходи у сумі 3тис.грн.
Витрати Товариства за 2012рік складають 86тис.грн. і являють собою адміністративні витрати.
Таким чином, фінансовий результат - прибуток у сумі 9 969тис.грн.
Структура операційних витрат за 2012рік має наступний вигляд:
Витрати на оплату праці - 22тис.грн. (25,6%);
Відрахування на соціальні заходи - 8тис.грн. ( 9,3%);
Амортизація - 31тис.грн. (36,0%);
Інші операційні витрати - 25тис.грн. (29,1%).
ВСЬОГО: - 86тис.грн. ( 100,0%).
На думку аудитора, облік доходів Товариства ведеться відповідно до норм П(С)БО 15 "Доходи", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.1999 року № 290. Облік витрат Товариства в цілому відповідає вимогам П(С)БО 16 "Витрати", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.99р. №318.

Основні відомості про аудиторську фірму
Повна назва: Приватна аудиторська фірма "АС-АУДИТ"
Код ЄДРПОУ: 23099001
Місцезнаходження: 25006, Україна м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, б.31/36
Реєстраційні дані: Приватна аудиторська фірма "АС-АУДИТ" зареєстрована Виконавчим комітетом Кіровоградської міської Ради 21 березня 1995 року за №1 444 120 0000 002817.
Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи Серія А00 №078937
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які надають аудиторські послуги: Свідоцтво № 0720 видане за рішенням Аудиторської палати України від 26 січня 2001року за № 98, в останнє подовжено згідно рішення Аудиторської палати України № 227/3 від 27 січня 2011 року, чинне до 27 січня 2016 року
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що надають послуги на ринку цінних паперів, видане рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (лише для фінансових установ, що здійснюють діяльність на ринку цінних паперів): Свідоцтво серія АБ №001327 реєстраційний номер 1426 унесено до реєстру відповідно до рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 01.03.2011 року №198
Керівник: Ускова Марина Георгіївна
Інформація про аудитора: Сертифікат аудитора - Серія "А" № 002055, виданий на підставі рішення Аудиторської палати України від 30.03.1995 року за № 28, востаннє продовжено на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.03.2009 року за № 200/2, терміном дії - до 30.03.2014 року.
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, видане Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України: Свідоцтво серія А № 000783 від 28.09.2004р., видане Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України, подовжене розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 07.05.2009 року №312, чинне до 30.03.2014 року
Контактний телефон: 0-522-24-38-78

Основні відомості про договір та терміни проведення перевірки.
Аудиторська перевірка проводилася відповідно до договору №20 від 22.02.2013року, в обсягах, достатніх для формування незалежної професійної думки. Терміни проведення перевірки з 22.02.2013р. по 27.03.2013р.

Директор ПАФ "АС-аудит" Ускова Марина Георгіївна
Сертифікат А (№ 002055)

27.03.2013 року
25006, Україна, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, б.31/36. тел. (0522) 24-38-78

Додаток №1 до Аудиторського висновку від 27.03.2013року
Розрахунок вартості чистих активів відкритими акціонерними товариствами за станом на кінець звітного 2012року

Найменування: Приватне акціонерне товариство "Ельворті Груп"
Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 35720494
Одиниця виміру: тис. грн.
Найменування статті / Код / За даними балансу, на кінець звітного періоду / Розрахункові дані, на кінець звітного періоду
1 / 2 / 3 / 4
АКТИВИ
Нематеріальні активи: залишкова вартість / 10 / 20 / 20
Незавершені капітальні інвестиції / 20 / 0 / 0
Основні засоби: залишкова вартість / 30 / 90 / 90
Довгострокові фінансові інвестиції: які обліковуються за методом участі в капіталі інших підприємств / 40 / 0 / 0
Довгострокові фінансові інвестиції: інші фінансові інвестиції / 45 / 16 135 / 16 135
Довгострокова дебіторська заборгованість / 50 / 0 / 0
Відстрочені податкові активи / 60 / 0 / 0
Інші необоротні активи / 70 / 0 / 0
Запаси: виробничі запаси, незавершене виробництво / 100 / 0 / 0
Запаси: тварини на вирощуванні та відгодівлі / 110 / 0 / 0
Запаси: готова продукція / 120 / 0 / 0
Запаси: товари / 130 / 0 / 0
Векселі одержані / 140 / 0 / 0
Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги: чиста реалізаційна вартість / 150 / 325 / 325
Дебіторська заборгованість за розрахунками: з бюджетом / 160 / 0 / 0
Дебіторська заборгованість за розрахунками: за виданими авансами / 170 / 0 / 0
Дебіторська заборгованість за розрахунками: з нарахованих доходів / 180 / 0 / 0
Дебіторська заборгованість за розрахунками: із внутрішніх розрахунків / 190 / 0 / 0
Інша поточна дебіторська заборгованість / 200 / 19 440 / 19 440
Поточні фінансові інвестиції / 210 / 0 / 0
Грошові кошти та їх еквіваленти: в національній валюті / 220 / 11 / 11
Грошові кошти та їх еквіваленти: в іноземній валюті / 230 / 0 / 0
Інші оборотні активи / 240 / 479 / 479
Витрати майбутніх періодів / 250 / 9 / 9
Активи, усього / / 36 021 / 36 021
ЗОБОВ'ЯЗАННЯ
Довгострокові кредити банків / 440 / 0 / 0
Інші довгострокові фінансові зобов'язання / 450 / 0 / 0
Відстрочені податкові зобов'язання / 460 / 0 / 0
інші довгострокові зобов'язання / 470 / 0 / 0
Короткострокові кредити банків / 500 / 0 / 0
Поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями / 510 / 0 / 0
Векселі видані / 520 / 0 / 0
Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги / 530 / 0 / 0
Поточні зобов'язання за розрахунками: з одержаних авансів / 540 / 0 / 0
Поточні зобов'язання за розрахунками: з бюджетом / 550 / 0 / 0
Поточні зобов'язання за розрахунками: з позабюджетних платежів / 560 / 0 / 0
Поточні зобов'язання за розрахунками: зі страхування / 570 / 0 / 0
Поточні зобов'язання за розрахунками: з оплати праці / 580 / 1 / 1
Поточні зобов'язання за розрахунками: з учасниками / 590 / 0 / 0
Поточні зобов'язання за розрахунками: із внутрішніх розрахунків / 600 / 0 / 0
Інші поточні зобов'язання / 610 / 2 / 2
Усього за розділом II / 430 / 0 / 0
Доходи майбутніх періодів / 630 / 0 / 0
Зобов'язання, усього / / 3 / 3
Розрахункова вартість чистих активів / / 36 018/ 36 018
Статутний капітал / 300 / 644 / 644
Неоплачений капітал / 360 / 0 / 0
Вилучений капітал / 370 / 0 / 0
Скоригований статутний капітал / / 644 / 644
* Цей рядок заповнюється емітентом при наявності додаткової інформації.
Примітки: Розрахункова вартість чистих активів на кінець звітного періоду складає 36 018тис.грн. Статутний капітал складає 644тис.грн.. Неоплачений та вилучений капітал на кінець звітного періоду відсутні
Висновок: Розмір розрахованих чистих активів Товариства перевищує розмір скоригованого статутного капіталу, що відповідає вимогам пункту 3 статті 155 Цивільного кодексу України та абзацу 3 Статті 14 Закону України "Про акціонерні товариства" № 514-VI від 17 вересня 2008 року.

Керівник: (підпис) Калапа С.Г.
Головний бухгалтер: (підпис) Замуренко Ю.В.
М.П.